Menu

.      

Eile algas ettevõtlusnädal

Globaalsed majandusgurud toonitavad, et oluline on erilist tähelepanu pöörata ainult kolmele suunale. Esiteks tuleb hoolitseda, et inimeste arv ei väheneks. Teiseks tuleb areneda nii, et turistid tahaksid sinu juurde, sinu riiki tulla. Kolmandaks peab meeldima investoritele ning nende raha turvalisele ja jätkusuutlikule paigutamisele.

Tallinna võitlus elanike pärast on vilja kandnud. Seal elab praegu 442 000 inimest, kruiisilaevad toovad turiste ja investeeringuid tuleb. Admiraliteedi basseini ümbrusest on saanud Eesti suurim ehitusplats.

Ettevõtlusnädala eelmänguks oli mandrieestlastele riigi ringhäälingu vahendusel tüdimuseni edastatav info, kuidas riik rähkleb praamivedusid üle võttes. Vähe sellest, et praamid ei jõua ega jõua kohale, katsumusi lisas ka torm.

Kui eraettevõtjal midagi ei laabu või õigel ajal ei saabu, siis ilma vähegi analüüsimata ütlevad ametnikud, et riske oleks tulnud maandada ja tõrkeid ette näha. Nüüd oleme väsinud sellest kümmekond aastat kestnud praamisaagast ja riigifirma TS Laevad pakutavatest üheeurostest kiluleibadest. Kuid isegi kiluleibasid ei osatud lugeda ja need said otsa.

Uusi praame ei paista ning selleks tuleb asenduspraame rentida ikkagi endiselt vedajalt ehk siis Vjatšeslav Leedolt, eraettevõtjalt. Kuidas arveldamine käib, loodame kuulda tulevikus.

Eraettevõtjale oleks selline asjaajamine toonud väga suuri miinuseid, kui mitte isegi krahhi.

Kõigist raskustest hoolimata on pealinnast ja sadamatest kaugel asuval Võrumaalgi tublisid ettevõtjaid nagu AS Toftan, OÜ Kagu Elekter, OÜ ABZ Reisid, OÜ Juustupoisid ja AS Rauameister. Suur tänu ja kiitus kõigile meie ettevõtjaile!

Kes on ettevõtlusminister? Sellele küsimusele oskavad nii-öelda kohe vastata vähesed. Küllap tuleb kõigepealt meelde, et mingi minister armastab mööda maailma ringi kihutada.

Ettevõtlusministriks on meil Liisa Oviir.

Linnalegendi kohaselt lõi jumal majandusteadlased ja -nõunikud selleks, et meteoroloogide ennustused kellegi omadest täpsemad oleksid.

ARVAMUS