Menu

.      

Suwemi pankrotiasi läks käima: määratud pankrotihaldur ja asja arutamise aeg kohtus

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

ASI Suwem hooned Laheda vallas Himmal. FOTO: Võrumaa TeatajaPANKROT ❯ Pärast seda kui Võru- ja Põlvamaa piiril Himmal asuva lastemööbli valmistaja, ASi Suwem viimane juht Viljar Repp esitas kohtule pankrotiavalduse, läks asi käima.

Ametlikes teadaannetes on üleval info, et kohus on määranud ajutiseks pankrotihalduriks Einar Vallandi Tartu õigusbüroost Faktootum. Samuti on määranud kohus Suwemi pankrotiavalduse läbivaatamiseks kohtuistungi ajaks 27. augusti kell 10 üheaegselt nii Jõgeva kui ka Põlva kohtumajas, kus kohus on Jõgeva kohtumajas ja avaldaja esindaja Põlva kohtumajas.

Pankrotihaldur Einar Vallandi praegu veel Suwemi võlausaldajate hulga ja võlgade suuruse kohta infot anda ei osanud. Tema väitel peab ettevõtte kohta infot sisaldav tegevuse aruanne valmima ülejärgmisel nädalal ja selleks ajaks ka valmib.

Suwemi viimane juht Viljar Repp ütles juulikuu lõpus pankroti põhjusi kommenteerides, et põhjus on püsiv maksejõuetus. Juba poolteist kuud polnud ettevõte suutnud materjali sisse osta ja tekkisid raskused töötajatele palga maksmisega. Suwemist on koondatud kõik ligi 50 töötajat, tööle jäid ainult mõned valvurid.

Paar päeva tagasi oli päevasel ajal Suwemi territooriumil vaikus. Tootmishoone oli seest pime ja ühtegi hingelist polnud liikumas märgata. Ettevõtte kontori uks oli suletud. Liikumist oli märgata ainult ühes tehasekompleksi ruumis, millel oli silt kirjaga „Enghold OÜ”. Seal olnud naisterahvas, kes ennast ei tutvustanud, ütles, et ei soovi mingeid kommentaare anda. Äriregistri andmetel on möödunud aasta lõpus registrisse kantud OÜ Enghold registreeritud Jõgevamaale Puurmani valda ning selle juht ja omanik on Andres Parik. Parik on ühtlasi Võru mööbliettevõtte AS Wermo nõukogu liige. Kinnitamata andmetel on OÜ Enghold juba varem omandanud magusama osa Suwemist: tootmishooned ja osa seadmetest.

Suwemi endised töötajad otsivad juba uut tööd, näiteks on vastavaid teadaandeid ilmunud Facebooki kogukonnas Võrukad.{fcomment}

ARVAMUS