Menu

.      

Põlva sünnitajad suunatakse Võrru või Tartusse

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Kuna Põlva haiglast lahkub 1. augustil täiskohaga lastearst ning osalise koormusega töötaval arstil on puhkus, suunatakse sünnitajad 1.–22. augustini Võrru või Tartusse, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Ajalehe kinnitusel on olukord muret tekitav ka pärast seda ajavahemikku. «Kui meil ei ole õnnestu 22. augustiks leida uut pediaatrit, saab Põlvas nimetatud kuupäevast alates sünnitada vaid neljapäeval ja reedel, sest nendel päevadel on pediaater Aasa Kaasik tööl. Sünnitusosakond jääb lahti ning ka töötajad jätkavad samadel alustel. Üritame küll ületööd vältida, aga kellelegi ei ütle, et teda 1. augustist vaja ei ole,» selgitas AS-i Põlva Haigla juhatuse liige Margot Bergmann, kes teavitas töötajaid olukorrast koos haigla nõukogu esimehe Marek Seeriga esmaspäeval.

«Loomulikult pole sellised ümberkorraldused kellelegi meeltmööda. Samas ei saa me kuidagi tagada, et sünnitus lõpeb igal juhul hästi. Juhul kui nii ei lähe, on pediaatrit vaja. Seetõttu ongi mõnel juhul targem minna otse Võrru või Tartusse,» rääkis ta.

Lastearsti(de) leidmiseks on haigla pannud üles kuulutuse ning pöördunud ülikooli kliinikumi poole. «Aga kuna on puhkuste aeg, on kedagi raske leida. Isegi kui leiame pediaatri, kes on nõus siia tulema, päästab tema meid vaid päevasel ajal. Et tagada seadusekohane valvering, on vaja kuni viit pediaatrit,» märkis Bergmann.

Küsimusele, kuidas seni hakkama saadi, kostis juhatuse liige: Seni tegid siinsed meedikud ületööd.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD