Menu

.      

ARVAMUS Sigadusi täis aasta

Teisipäeval algas kollase maasea aasta, mis teeb selleks korraks lõpparve koera-aastaga. Sea-aasta on üks osa Hiina kalendri 12aastasest tsüklist. Sea-aastal sündinuile omistatakse palju väga häid omadusi, nagu näiteks ausust, suurt tahtejõudu, seltskondlikkust, vaimukust, hellust ja palju muudki. Ometi oleme me sea nime iga päev suhu võtma harjunud hoopis millekski muuks. Kunagi ei seostata siga millegi kauni või heaga. Näiteks sõimatakse ülekaalulisi inimesi seaks või süüdistatakse millegi rumalaga hakkama saajaid sigadustes. Keegi pole harjunud ütlema, et sa oled kaunis nagu siga, pigem vastupidi. Ometi omistatakse sea-aastal sündinuile nii palju ilusat ja head.

Peale muu peetakse sea-aastal sündinuile sobivateks töökohtadeks nii auväärseid ameteid nagu arst, õpetaja, näitleja … Sea-aastal sündinute seaski on väga tublisid ja tarku inimesi nagu Ernest Hemingway, Alfred Hitchcock, Woody Allen, Elton John. Ilmselt oleks viimane aeg muuta suhtumist sigadesse ja sigadustesse! Ega siinkohal ainult sigu ka süüdistada saa. Äsja lõppenud koera-aasta kõlab küll armsalt ja ustavalt, kuid ei päästa koerustest või koeraametit pidamast.

Kuigi sea-aastal sündinutel on nii palju armsaid ja häid iseloomuomadusi, siis arvatakse just neile see aasta kõige keerulisem tulevat. Hoiatatakse konkurentsi eest ja selle eest, kuidas kõik, mida nad ette võtta kavatsevad, tuleb väga raske vaevaga kätte.

Vähemalt pole siga vaene nagu rott või kangekaelne nagu pühvel ega kaval nagu madu. Ehk pole ta ka rumal nagu lammas. Jääb üle loota, et poliitikud seaaasta saabudes suure hurraaga valimiste eel sigadusi tegema ei kipu. Kahjuks Lätis ilutsevad ebaseaduslikud valimisreklaamid ning põlvamaised valimislumememmed viitavad ei millelegi muule kui seatempudele. Kui mitmele tänavu hääleõigust omavast 958 571 inimesest need tembud korda lähevad, selgub juba vähem kui kuu aja pärast.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD