Menu

.      

Pühendunud noor: judo on õpetanud Markus Soe võite ja kaotusi hindama

Markus Soe on erand omavanuste seas ja eeskujuks nii oma õele, vendadele kui ka sõpradele. 64 võistluselt on ta koju toonud 26 kuldmedalit, kümme hõbemedalit ja 19 pronksi. Foto: AIGAR NAGEL

Noorte sportlikkusest ja saavutustest räägitakse palju. Harva räägitakse sellest, kuidas sportlike eluviisideni jõutakse ja kuidas jääda spordile truuks ka siis, kui see muutub ühtäkki raskemaks.

Öeldakse, et noored teevad sporti, sest vanemad soovivad seda või kellegi teise pärast. Võib-olla on selles omajagu tõtt, aga teisest küljest leidub tänapäeval üha rohkem noori, kes teevad sporti iseenda pärast ja iseenda heaks. Heaks eeskujuks oma sõpradele ja õdele-vendadele on näiteks Võrumaa spordipoiss Markus Soe (10), kes alustas judoga tegelemist viieaastaselt.

Vennad on suureks toeks

Esimestesse treeningutundidesse viis Markuse ema Jane Soe. Tema esimeseks treeneriks oli Kätlyn Kosman ja tulevase judopoisi esimesed võistlused toimusid 8. märtsil 2015. aastal koduareenil Võrus. See päev on emal kalendris suisa kirjas. Noormehe enda huvi judo vastu on olnud suurem ka tänu sellele, et vanemad vennad Rauno, Ragnar ja Robin olid juba judoga tegelenud.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD