Menu

.      

„Linnuse rock” tuleb

Parksepa keskkooli õpilased maikuu algul Kirumpää linnusekohta puhastamas õpetaja Andres Breidaksi ja Võru vallavolikogu liikme Piret Haljendi eestvedamisel.  Foto: ERAKOGUROCKIFESTIVAL • Vaatamata mõni nädal tagasi liikunud juttudest „Linnuse rocki” korraldusprobleemide kohta kinnitas korraldaja Jüri Luik, et arvult teine festival käesoleva nädala lõpus tuleb, samuti kinnitas tulekut peaesineja Singer Vinger.

Üks neist, kes juttude järgi rahast ilma jäi, oli PS Troika. „Ma usun, et ta teeb veel paljudele mõnuga tünga,” kommenteeris juhtunut möödunud aastal ansambliga PS Troika „Linnuse rockil” esinemas käinud Allan Sarri, „pealegi tundub, et tegelikult on rokiüritustel võlgujäämine küllaltki tavaline.”

Möödunudaastased probleemid pole siiski muusikuid heidutanud, sest näiteks tänavuse peaesineja Singer Vingeri esindaja Roald Jürlau kinnitas, et tulek on 12. juulil kindel ja et temal on korraldajaga seni olnud ainult positiivsed kogemused.

Asjaolu, et mõni esineja ei saanud möödunud aastal raha kätte kommenteeris Jüri Luik nõnda: „Tegelikult oli see päris hea reklaamitrikk, mida Sõnumileht tegi, sest vastus teile on ka sama – kes arve saatis, sai raha. Kes tahtsid mustalt saada, seekord ei saanud.”

Lisaks Võru külje all Kirumpääl toimuvale muusika- ja vana aja võitluse üritusele on avatud sel aastal Võru kesklinnas vaba aja ja vanavara laat. Jüri Luik põhjendas laada korraldamist soodsa ajaga juuli keskel, mis tal õnnestus Võru folgi käest ära napsata.

Jüru Luik ei eitanud, et on võtnud eesmärgiks Võru folkloorifestivaliga konkureerimise. „Paljud ei tea, et ka Võru folkloorifestival on samasugune eraettevõte nagu meie oma ja kui vaadata neid sadu tuhandeid eesti kroone, mida maksumaksjate rahadest neile eraldatakse, siis tahaks nagu teist taset näha, sest sellise rahaga oskab iga loll üritust teha. Kui meil mida untsu läheb, siis on see ainult meie risk, sest rahaeraldus on meile null.”

Kirumpää tundmatuseni muutunud

Isegi kui tänavune „Linnuse rock” peaks mingil põhjusel untsu minema, on festival juba teinud suure asja ära – andnud oma panuse Kirumpää ajaloolise linnusekoha korrastamisse. Kevadel käisid Kirumpää linnusekohta puhastamas Parksepa keskkooli õpilased õpetaja Andres Breidaksi ja Võru vallavolikogu liikme Piret Haljendi eestvedamisel. Isegi kohalikud inimesed kiidavad Luike, et ta on suure töö ära teinud. Kohalikud samas nurisevad kaks päeva kestva valju muusika üle, mille korvamiseks loodavad nad saada tasuta pääsmeid üritusele.

Jüri Luik tunnistab, et festivali asukoht on tõesti tundmatuseni muutunud. Endisest soostunud võsast on saanud normaalne looduspark puhkuseks. Ja linnusest on tehtud lausa laul, mis Vennaskonna uuel plaadil ilusti olemas. Ja kuivõrd vald korrastas ka tee, siis mis sa oskadki ühe aastaid unustatud kultuurimälestise promomiseks esialgu tahta, märkis ta.{jcomments lock}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD