Menu

.      

Võru linn astus uuesti omavalitsusliidu liikmeks

Võrumaa omavalitsusliidu juhatuse aseesimees, Haanja vallavanem Juri Gotmans (seisab keskel) eile Võru linnavolikogu istungil liidu tegevuse kohta aru andmas.		   Foto: Võrumaa TeatajaVOLIKOGU • Võru linnavolikogu otsustas eilsel istungil astuda uuesti Võrumaa Omavalitsuste Liidu liikmeks.

See on linna jaoks juba kolmas kord omavalitsusliiduga liituda. Linnapea Anti Allas ütles liitu astumist põhjendades, et eesmärk on koos liiduga midagi Võru linna ja maakonna hüvanguks ära teha.

„Võru linn ei lähe liitu ainult taga ajama Võru linna huve, vaid tegelema asjadega, kus huvid kattuvad, et üks pluss üks võrduks kolm,” ütles Allas, „linn ei saa kõrvalt vaadata maakonna arengut, linn peab olema maakonna arengu eesotsas, tuleb panustada, kõrvaltvaatajana jääb Võru linn kaotajaks.”

Võru linna jaoks on liidu 2015. aasta liikmemaks 28 500 eurot, mille sees on osalus arenguagentuuri, infokeskuse, turismiagentuuri töös. Võru linn on tõstnud toetust folkloorifestivalile ja Toidupangale, mis läheb samuti liikmemaksust maha.

Olulisemate projektidena, millega linn koos omavalitsustega tegelema hakkab, nimetas linnapea Kubja laululava ja Meiela toetuskeskust.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD