Menu

.      

Auhinnavõit läks loosi tahtel Varstusse

Aksel Kikkas koos  abikaasaga ja paar nädalat tagasi naise sünnipäevaks saadud roosidega.  Foto: AIGAR NAGELLOOSIVÕITJA • Selle nädala auhinnavõitja on Aksel Kikkas Varstust. Aksel on lehetellija juba aastakümneid. Tellitakse ikka aasta kaupa, sest nii tuleb kõige soodsam. Peale Võrumaa Teataja on tellitud Õhtuleht. Aksel elab koos abikaasaga ning peab pensionipõlve. Enne seda töötas ta terve elu autojuhina, nii autobaasis kui ka sovhoosis. Enne pensionilejäämist sõitis Aksel 12 aastat Tallinna vahet. Vanapaaril on kaks poega ja viis lapselast, kes elavad Valgas ja Tsirguliinas. Jõuludeks tulevad kõik koju. „Jõuludeks tulevad lapselapsed ikka külla, meil on igal aastal kuusk olnud ja pakid kuuse all,” räägib Aksli abikaasa, kes paar nädalat tagasi oma sünnipäeva pidas. Detsember on nende peres sünnipäevaderohke – peale jõulukinkide tuleb varuda kingitus lapselapsele, poja ämmale, ristitütrele ja ka naabrimehele, kes kõik detsembris sünnipäeva peavad.

Vanapaaril tegevust jätkub. Eriti suviti, kui tuleb muru niita, kevadel pannakse kartul maha ja majandatakse kasvuhoones. Kahjuks jäävad naabermajad järjest tühjaks – ei ole tööd. Kool tõmbab otsi kokku, paari aasta pärast jääb Varstusse ainult põhikool, samuti lõpetab töö kohalik arstipunkt.

Müts maha kõigi ees, kes hoolimata kõigest elu maal jätkavad.

Võrumaa Teataja loosib auhindu edasi. Kui ka Sina soovid võita toredaid auhindu meie koostööpartneritelt, siis telli Võrumaa Teataja vähemalt pooleks aastaks. Pole vahet, kas digi- või paberleht. Loosimises osalevad ka kõik püsikorraldusega tellijad ja olemasoleva tellimuse pikendajad. Kui Sul endal pole huvi lugemise vastu, siis võib Võrumaa Teataja kingituseks tellida – jõulud on kohe ukse ees.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD