Menu

.      

Enne jõule saab veel auhinna Linda Lindegrön

Auhinnavõitja Linda Lindegrön auhinnakorvi juures, kust ta tõmbas välja kümneeurose Klicki kinkekaardi. 	     Foto: AIGAR NAGEL LOOSIVÕITJA • Enne jõule on paslik ikka palju auhindu jagada. Nii et peale laupäevase võitja lisame veel võitjate sekka Linda Lindegröni, kes elab Antslas. Südikas proua on Antslas elanud viimased 56 aastat. Enne pensionile jäämist töötas ta kohalikus õmblusvabrikus raamatupidaja, brigadiri ja õmblejana. „Sai jah mitut ametit peetud, pärast suuri koondamisi ja ümberkorraldusi töötasin veel õmblejanagi,” seletab Linda Lindegrön. Naisel on kaks last ja mitu lapselast, kellest üks elab juba viis aastat Austraalias. Teised on kõik mööda Eestimaad elu rajanud. Oma abikaasa mattis Linda juba 17 aastat tagasi ja ühe poegadest 22 aasta eest. Teine poeg töötab Tallinnas elektrikuna ning on agar sugupuu uurija. Üks pojapoegadest tegeleb arvutitega. „Jah, üks lapselastest on õppinud Tartus arvutit. Tal on olemas kõik tahvelarvutid ja muud vidinad, kui ta siin käib, siis näitab ikka mulle ka,” räägib Linda Lindegrön.

Proua on tegus ja töökas ning vaba aega jääb talle päris vähe alles. Nimelt tegeleb ta eakate klubis tantsimise ja laulmisega ning on suur lugemishuviline. „Meeldib ikka raamatuid lugeda, ja just paberi pealt lugeda,” räägib Linda Lindegrön. Peale Võrumaa Teataja, mis on kodus käinud juba alates 1960. aastatest saati, loeb Linda Lindegrön veel Õhtulehte. Vanasti käisid kodus Videvik ning ajakiri 60+. Lehest meeldib lugeda kõike, isegi poliitikat. „Lenk vastab alati konkreetselt ja korralikult, nii nagu asi on, teised üritavad vahel siluda ja ilustada,” jututstab proua naeratades.

Jõulud on Linda Lindegrönil tegusad, vaja eakate jõulupeol käia, siis tuleb kultuurimajas valla pidu, kus Linda Lindegrön lauluhääle lahti lööb, muidugi tulevad külla lapsed ja lapselapsed.

Kes meie auhindade loosimisest osa soovib võtta, tuleks tellida Võrumaa Teataja või pikendada olemasolevat tellimust. Pole vahet, kas digi- või paberleht. Loosimises osalevad kõik, ka püsikorraldusega tellijad. Peale pisikeste auhindade oleme juba välja loosinud Georgi hotelli restorani külastuse ja Jaagumäe rikkaliku jõululaua. Järjekorda on veel ootamas mitu suurt auhinda, nii et tasub tellida.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD