Menu

.      

Forellipüügis saab ise kala püüda ja küpsetada, lasta valmis forelli pidulauale tuua või toore kala kaasa osta

Piusa Ürgoru puhkekeskuses saab valmistada vikerforelli nelja erineva retsepti järgi. Üheks lemmikuks on sibula-majoneesikastmes kala. Fotod: ERAKOGUKALAPÜÜK • Forellipüügiga tegelevate ettevõtete sõnul algab hooaeg maikuus ja kestab sügiseni välja. Septembri- või oktoobrikuuni, olenevalt sellest, kuidas kala jätkub. Piusa Ürgoru puhkekeskuse peremees Koit Laanemäe kiidab, et sellel aastal on hooaeg väga edukalt alanud ja huvilisi on rohkem kui mullu.

„Ise usun, et edu võib suuresti hea ilma teeneks lugeda. Ilm mõjutab külastatavust palju. Maikuu oli sellel aastal väga ilus, seetõttu algas meil ka hooaeg väga rahvarohkelt,” räägib Laanemäe. „Põhiline rahvas hakkab aga liikuma pärast jaanipäeva, siis on puhkuste aeg ja sõidetakse rohkem ringi. Meil käib alati rahvast üle kogu Eesti ja välismaaltki. Eelmisel aastal olid külas näiteks jaapanlased, kes jäid siinse forellipüügi ning ürgse loodusega väga rahule,” lisab ta.

Forellipüüki harrastavad Laanemäe jutu järgi nii suuremad kui ka väiksemad seltskonnad. Tullakse tähtpäevi pidama või niisama nädalavahetuseks aega maha võtma. Olemas on ka ööbimise ja saunavõimalus, seetõttu tullaksegi tihti lausa terveks päevaks või koguni terveks nädalavahetuseks. Populaarsed on ka ettevõtete suvepäevad, kus tegevust jätkub suurematele seltskondadele.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD