Menu

.      

Tamula Jäärada 2017 tõi järvele võistlejaid üle Eesti

Laupäevasel jäärajasõidul oli 75 osalejat. Raja ettevalmistused kestsid nädal aega. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

PILDIGALERII JÄÄSÕIT • Laupäeval peeti Tamula järvel mootorrataste, ATVde ja quadide võistlust, kus mõõtu võtsid umbes 75 osalejat. Raja ettevalmistusi alustati korraldaja Pait Reimani sõnul umbes nädal enne võistlust ja ilm oli soosiv. „Tegemist oli esimese jäärajasõiduga sel hooajal. Ilm oli meie poolt ja saime osalejatelt kiidusõnu, et asja nii kiirelt ette võtsime ning ära tegime. Kuna võistlus sõltub nii palju ilmast, siis ei ole pikast planeerimisest tihti mingit kasu. Kui olusid on, siis tuleb asi ära teha, sest hiljem ei pruugi võimalust tulla,” räägib Reiman. „Raja ettevalmistus võttiski aega nädala jagu. Esmaspäeval lükkasin Tamula järvele ka uisuraja, mis algab Liiva tänava otsast ja kulgeb üle järve,” lisab Reiman.

Osalejad kiitsid rada ning olenevalt sõiduvahendist ja sõiduosavusest arvati, et rada oleks kohati võinud nii kiirem kui ka aeglasem olla. Pealtvaatajaid kogunes Tamula äärde umbes saja ringis. Tegemist oli kestussõiduga, kus mootorrattad olid rajal järjest kaks tundi ning ATVd ja quadid poolteist tundi.

Kaherattaliste Open arvestuses olid parimad Timmo Mõts, Marko Heinmäe, Tiit Tomp. Noorteklassis oli kolmest parim Tanel Tamm. Veteranide esikolmikusse kuulusid Agu Tamm, Tambet Kuresoo ja Erik Šamoškin. Harrastajatest olid parimad Andres Pilt, Meelis Irs ja Kristjan Kolsar. Meeskondade esikolmikusse kuulusid Vallo Põder ja Karl Lehis, Patrick ja Prants Pals, Priit ja Leo Laur.
Naeltega quadide sõidus olid parimad Kalev Must, Marek Abras ja Raul Kirt. Naelteta oli kolmest parim Olari Saarme. Naeltega ATVde esikolmikusse kuulusid Ahti Koort, Tarmo Lõiv ja Taavi Tamm. Naelteta sõidus oli kolmest parim Alar Johanson.

Kui ilmataat vähegi soosib, siis sisustavad võistlused jäärajal ka järgnevaid jaanuarikuu nädalavahetusi. Pühapäeval peetakse Tamula jääl Võru maakonna meistrivõistluste teist etappi ja järgmisel laupäeval Eesti meistrivõistluste jääraja kolmandat etappi.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD