Menu

.      

Valimisteni on täpselt neli kuud ehk näide, kuidas linnavolikogus ühe laua taga istuvad inimesed oma valijaid esindavad

  • Kirjutas Pressiteade IRLi fraktsioon Võru linnavolikogus 6. juuni

IRLi fraktsiooni esimees Tarmo Piirmann FOTO: VT

IRL: Paap keeldub Miksi süütegusid uurimast Võru linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Anti Paap keeldub kontrollimast, kas aktsiaseltsi Võru Vesi juht Jüri Miks on pannud toime veel süütegusid peale purjuspäi ametiautoga sõitmise.

IRLi fraktsioon palus volikogu revisjonikomisjonil kontrollida, kas Miks on tööautoga sõitnud töö ajal Tallinnas asuva kodu vahet, kas ta on jaganud ettevõtte kütust kolmandatele isikutele, kas ta on purjutamise pärast töölt puudunud ja veel mitut teist seika.

Revisjonikomisjoni esimees Anti Paap teatas vastuseks opositsiooni sellekohasele arupärimisele, et ei kontrolli aktsiaseltsi Võru Vesi ja tõi erinevaid põhjendusi, miks tema hinnangul ei peaks volikogu revisjonikomisjon linna vara kasutamist kontrollima.

IRLi fraktsiooni esimees Tarmo Piirmann leiab, et korruptiivne võimuhoidmine on Võrus ületanud igasugused piirid.

„Lisaks sellele, et ametis hoitakse ilmselt kriminaalse joobega ametiautot juhtinud inimest, kes on ise oma tegu tunnistanud ja soovib ametist lahkuda, mätsitakse linnajuhtimise kõige kõrgemal tasemel kinni väga tõsiseid linna vara kuritarvitusi,” lausus Piirmann.

Tema hinnangul tehakse seda puhtalt selleks, et Miks jätkaks volikogus ja praegune võimuliit püsiks kohalike valimisteni.

Miksi lahkumine tähendaks ka praeguse võimuliidu lõppu ja linnapea ennetähtaegset ametist taandumist.

„Tuletan avalikkusele meelde, et Anti Paap on politseiametnik, kes peaks ühiskonnale näitama eeskuju, praegu osaleb ta isiklike hüvede ja positsiooni kaitseks kriminaalkuriteo kahtlusega inimese vägisi ametishoidmises,” lausus Piirmann.

Tema hinnangul väärib eraldi uurimist, miks venitatakse nii kaua Miksile joobes juhtimise eest karistuse määramisega, sest tavalise rikkuja puhul oleks möödunud kahe ja poole kuu jooksul ammu karistus määratud.

Volikogu liikme kriminaalkaristuse jõustumine tähendab automaatselt tema lahkumist volikogust. „Kahjuks heidab selline venitamine varju õiguskaitseorganitele, sest vägisi jääb mulje, et Võrus venitatakse kohtuveski tööd, et politseinikud saaks võimul püsida,” sõnas Piirmann.

Ta palub kõigil väga suure hoolega jälgida, milliseid skeeme Anti Allase linnavalitsus võimulpüsimiseks kasutab, ning kuidas hoitakse ametis inimest, kes on ise tunnistanud, et ta on pannud toime kuriteo.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD