Menu

.      

2,8 miljoni eest remonditud Võru Kesklinna kool avatakse novembris

  • Kirjutas BNS

20.07.2018 FOTOD: Aigar Nagel

Euroopa Liidu programmi toel rekonstrueeritav Võru Kesklinna kool  avab õpilastele uksed tänavu novembri lõpus, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Kesklinna kooli peahoone ja õueala remont algas tänavuse aasta alguses. Tööde lõpetamise tähtaeg on 30. november. Töid teeb AS Semuehitus. Kogu kulu eeltöödele, ehitusele ja sisustusele on ligikaudu 2,8 miljonit eurot, millest toetus moodustab ligi 2 miljonit. Linna omaosalus on ligikaudu 860 000 eurot.

Võru Kesklinna kooli käsutuses on hetkel kolm hoonet – peahoone, õppehoone ja õppetöökoda. Pärast projekti lõppu jääb koolile peahoone, mis rekonstrueeritakse ning väike osa kõrvalhoonest, kuhu jäävad söökla- ja köögiruumid.

Õppehoone ja õppetöökoda lähevad järk-järgult aastaks 2022 kooli kasutusest välja. Selle võimaldamiseks muutub põhjalikult peahoone ruumiprogramm. Peahoonesse tuuakse poiste töökoda, tütarlaste käsitöö, arvutiklass, väike- ja keeleklassid.

Valitsus eraldas eelmisel aastal enam kui 55 miljonit eurot omavalitsuste põhikoolide nüüdisajastamiseks. Lõuna-Eesti õppeasutustest nähti vastavalt taotlustele ette Põlva koolile kuni 2 miljonit, Võru Kesklinna koolile kuni 2,6 miljonit, Valga Priimetsa koolile kuni 3,3 miljonit ja Puka keskkoolile kuni 1,6 miljonit eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD