Menu

.      

Võru Kreutzwaldi kooli 7.b klassi luulekavad tõid esikoha

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Õpilaste idee koos midagi uut ja põnevat teha sai alguse 2016. aastal, kui neid sütitas luulehuviga uus kirjanduse õpetaja.

Kirjutati, õpiti deklameerima, osaleti luulekirjutamise konkurssidel. Kui Jõgeval kuulutati välja luulefestival, kus tuli esitada 15minutiline luulekava, käisid noored pooleaastase ettevalmistusperioodi jooksul igal nädalal kogu klassiga koos ja õppisid Henno Käo luule põhjal tehtud luulekava. Luulet põimiti muusika (kitarri- ja saksofonimängu), laulu ja liikumisega. Peale konkursil osalemise hakati luulekava esitama üritustel nii tihti, kui õppetöö vähegi võimaldas. 2017/2018. õppeaastal esineti taas mitmesugustel maakonna üritustel Lehte Hainsalu luule põhjal tehtud luulekavaga, mida ilmestati klaverimänguga. Praegu on käsil töö Kalju Kanguri luulega, millega osaletakse Jõgeva luulefestivalil. Kalender on esinemistest tihe nii aasta lõpus kui ka uue alguses. Hoolimata tihedast ajakavast ja east, mil noored üldjuhul just luulehuviga silma ei paista, harjutatakse igal nädalal koos vähemalt üks tund selleks, et pakkuda kuulajatele kvaliteetset kultuurielamust. Märkimist väärib suurepärane 20 õpilase meeskonnatöö ja rollijaotus.

Vaev on end ära tasunud, sest haridus- ja teadusministeeriumi ettevõtlikkuskonkursil osutus Võru Kreutzwaldi kool 11–15aastaste õpilaste sotsiaalse teo kategoorias esimeseks. Teise koha said Rakvere gümnaasiumi 5. ja 2. klassi õpilased ühiselt korraldatud loteriiga Rakvere haigla lasteosakonna toetuseks. Kolmandaks tulid Pärnu Rääma põhikooli õpilased Ketter Hiiemäe, Rihard Järvesaar, Remo Raiesmaa, Joonas Leemet, Häli Palmiste ja Karl-Joosep Raudkivi koguperemänguga „Ettevõtlikud nutimunad”.

Ministeeriumi ettevõtlusõppe programmi juht Kristi Ploom tunnustas võitjaid ning sõnas, et õppetöö käigus tekkinud ideest, tehtud loovtööst või projektist võib sündida nii mõnigi elu edasiviiv lahendus.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD