Menu

.      

Katused tuleb lumest puhtaks rookida õigel ajal. Oled selleks valmistunud?

  • Kirjutas Heleri Lakur

 Juri Mirontšuk OÜst Rope Spiders pääseb oma töövarustusega ligi igale katusele. Mehe sõnul tasuks juba 20–25sentimeetrise lumepaksuse puhul olla valmis lund koristama, sest sulailmadega muutub lumi raskemaks ja tekib jää. Eile ronis mees Kreutzwaldi tänaval asuva OÜ-le Edepol kuuluva hoone katusele, et olukorda hinnata. Foto: AIGAR NAGEL

Esimeste külmakraadidega saabub tavaliselt ka suurem hulk lund.

Oleme olnud tunnistajaks sel aastal suurepärastele talveilmadele ning naudime seda, kui maa on valge ja lund on piisavalt. Ikkagi Põhjamaa, nagu me endid laulusõnu kasutades kutsume. Ja nagu iga ilmaga, käivad talve ja lumega kaasas ka paljud muud kohustused. Teid lükkavad lahti hooldusmasinad, lumelabidas ja kiired käed saavad hakkama ukseesisega, aga katusele kogunenud lund ja purikaid on märksa raskem kätte saada. Enne kui lumi kellelegi krae vahele kukub või mõni purikas ootamatult jalakäija või auto peale potsatab, tasuks mõelda sellele, kuidas pidada oma hooneesine piisavalt ohutu kaasliiklejate jaoks, hoida majakatuse tervist ning hoiduda ka katuse sissevajumise eest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD