Menu

.      

Võrukate kilekotilembus on oluliselt vähenenud

  • Kirjutas Kadi Annom

Kilekottide kasutamine kauplustes on juba enne 1. jaanuaril kehtima hakanud seadust oluliselt vähenenud. Inimesed on muutunud teadlikumaks ning aina rohkem otsustatakse ka korduvkasutatavate ostukottide kasuks. Viimase kahe aasta jooksul on korduvkasutatavate kandekottide tarbimine Võru Maximas 35 protsendi võrra kasvanud. Foto: AIGAR NAGEL

Alanud aastast ei tohi kauplused enam tasuta jagada õhukesi ja väga õhukesi kilekotte.

Riik loodab uuest aastast kehtima hakkanud uue pakendiseadusega eestimaalaste kilekotilembust vähemalt poole võrra vähendada. Seadusemuudatus puudutab õhukesi ja eriti õhukesi kilekotte, mille sisse kassade juures pakiti määrdumise vältimiseks näiteks sokke, õnnitluskaarte ja muud. Küll aga võib eriti õhukesi kilekotte kasutada hügieeni tagamiseks või lahtise toidukauba esmaseks pakendamiseks, juhul kui see aitab vältida toidu raiskamist. Näiteks võib õhukesse kilekotti pakendada lahtisi saiakesi, puu- ja juurvilju või hakkliha.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD