Menu

.      

Libedus ja lumi tõstsid tuntavalt õnnetusjuhtumite arvu

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Lumerohkel talveilmal on ka kurvemaid külgi. Palju õnnetusi juhtub nii suusaradadel kui ka kelgumäel. Foto: AIGAR NAGEL

Püsiv lumikate ning libedad teed on tuntavalt suurendanud kindlustusfirmadele laekuvate õnnetusjuhtumite hulka, mis jagunevad põhiliselt õnnetusteks sportimisel ja kelgumäel ning halvasti lõppenud libastumisteks.

„Kuigi võiks arvata, et külmemate ilmade tõttu inimesed nii palju välja ei kipu ja pole nii aktiivsed, siis annavad tegelikult talveilmad ja rohke lumi alati kindlustusfi rmadele tihedamalt tööd,” ütles Salva Kindlustuse õnnetusjuhtumikindlustuse tootejuht Tiina Velli-Vällik.

Jaanuari jooksul Salvale laekunud õnnetusjuhtumi teadetest on pooled otseselt seotud lume ja libedusega. Keskmine kahjusumma jääb mõnesaja euro kanti, kuid on ka ligi tuhande euroni ulatuda võivaid juhtumeid. Õnnetusjuhtumeid tuleb ette vanemate, keskealiste ning ka päris noortega. Vigastused suusarajal on sagedasemad pigem keskealistel.

„Praegu näiteks on inimesed saanud nautida lumist ilma suusaradadel ja kelgumägedel, mis on tõstnud kohe õnnetuste arvu,” sõnas Tiina Velli-Vällik. „Nüüd on küll lund natuke rohkem, aga varem tekitas palju traumasid ka lumekihi all peitunud jää. On esinenud põrutuse juhtumeid, liigeste nihestamisi ja ka luumurde.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD