Menu

.      

Koolibussides võib muutuda turvavöö kohustuslikuks

  • Kirjutas BNS

Tiina (pildil tagaplaanil) ja Kalevi (pildil paremal) sõnul panevad nad alati bussi istudes turvavöö peale, kuna nad on teadlikud turvavahendi kandmise kohustusest. Proua esiplaanil, kes reedel Võru-Hänike-Võru liinil Sõmerpallu suundus, ütles et rihma pealetõmbamine tuleb loomuliku liigutusena. Hansa Bussiliinide juhi Kalle Libeoni sõnul oli reedel küll reisijaid vähevõitu, aga ta teavitab alati oma reisijaid turvavöö kohustusest. (Enne bussi istumist ei teadnud ükski pildil olnud reisijatest, et bussis on peale nende ka reporter, kes turvavöö kasutamist jälgib). Foto: HELERI LAKUR

Kooli- ja ekskursioonibussid tuleb muuta ohutumaks, toonitas õiguskantsler Ülle Madise esmaspäeval ametkondadega peetud kohtumisel, vahendas ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Ühe ettepaneku järgi muudetaks koolibussides turvavööd kohustuslikuks, teise ettepaneku järgi keelataks aga bussis seismine.

Õiguskantsleri poole on pöördunud lapsevanemad, kes muretsevad oma laste elu ja tervise pärast, sest koolibussid, millega lapsi sõidutatakse, pole tehniliselt kuigi heas korras.

Veebruari alguses oli Harku vallas kontrollreid, mille tulemusena näiteks selgus, et kaheksast kontrollitud bussist ei vasta nõuetele kuus. Suurem osa nendest bussidest olid just koolibussid.

"Vanemate mure ei ole kindlasti tähenärimine, vaid see tegelikult ongi päriselt ohtlik, kui sõidetakse maanteedel ja libedatel kõrvalteedel niimoodi, et turvavöid ei ole, istmed teinekord logisevad, lapsed on vahel bussis püsti - no tõesti on väga ohtlik," kommenteeris Madise.

Õiguskantsleri kokku kutsutud nõupidamisel tegid osalenud - politsei- ja piirivalveamet, maanteeamet ja mitmed teised - ametkonnad, ettepanekuid, kuidas olukorda parandada.

Õiguskantsleri hinnangul on tõsiseid probleeme ka nende bussidega, millega lapsed ekskursioonile sõidavad. Õiguskantsleri sõnul tuleb ekskursiooni korraldades olla küll kokkuhoidlik, kuid mitte laste tervise arvelt.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD