Menu

.      

FOTOD Enne valimisi valmis tervisekeskusi lausa igal nädalal

  • Kirjutas Kalev Annom

Esmatasandi tervisekeskuste nüüdisajastamise ja ehitamisega tehti algust umbes viis aastat tagasi. Esialgu oli kavas rajada tervise(perearsti)keskusi vähemalt 35, kuid nüüd kerkib neid koguni 50.

Ideaalis oli iga perearsti juurde arvestatud kaks õe töökohta. Teisisõnu peaks kolme perearstiga keskuses töötama kolm arsti ja kuus õde. Igale arstile ja õele on planeeritud omaette vastuvõtukabinet suurusega 16 ruutmeetrit. Kolme perearsti kohta peab olema vähemalt üks protseduuriruum (16 m2). Keskuses peab olema üks ämmaemanda vastuvõturuum (16 m2), Üks vaimse tervise õe ja üks sotsiaaltöötaja vastuvõturuum, mõlemad 16 m2. Füsioteraapia grupiteraapia saali suuruseks peab olema 20–55 m2, mille juurde kuulub riietus- ja pesemisruum (kümme m2).

Keskuse juhataja kabinet on planeeritud 12ruutmeetrine, arvestusega, et seal oleks võimalik ka väiksemaid nõupidamisi korraldada. Eraldi on suurem nõupidamiste ja koolitusruum. Peale selle abi- ja tualettruumid jne.

Nii üksikasjalikult on tervise ja tööminister viis aastat tagasi kõigile, sealhulgas arhitektidele, projekteerijatele ette kirjutanud, kuidas üks tervisekeskus olema peab. Nendes raamides saavad arhitektid lasta oma ideedel liikuda.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD