Menu

.      

Võrumaa kutsehariduskeskus 20 Infotehnoloogiaõpe on kutsehariduskeskuses üks populaarsemaid

  • Kirjutas Kalev Annom

Võrumaa kutsehariduskeskuse juhtivõpetaja Indrek Saar (paremal) on pärit Parksepast ning tema sõnul otsustas ta oma elu arvutitega siduda üheksandas klassis. Praegu teeb Indrek Saar magistritööd, et omandada kutseõpetaja seitsmendat, kõrgeimat taset. Juhtivõpetajal on käes üks Folkrace’i robotitest. Vasakul on seitsmenda taseme kutseõpetaja Tiit Raik, kelle käes on 3D prinditud ratas. Meeste vahele jääb 3D-printer Ultimaker, mis parasjagu printis roboti detaile. FOTOD: Kalev Annom

Kuu aega tagasi ütles Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Tanel Linnus, et kõige kiiremini täituvad tavaliselt infotehnoloogia (IT) õppekohad. IT-õppega alustati 20 aastat tagasi õpetaja Riina Randmaa juhtimisel.

IT-õppe algusaastad

Praegu kutsehariduskeskuse õppedirektorina töötav Riina Randmaa meenutab: „IT-õppega alustasime 1999. aastal. Siis oli tegu üheaastase infotehnoloogia õppekavaga. Õppeklass oli Võrus Koidula 5 endises Võru tööstustehnikumi ühiselamus. Hiljem kolisime Väimelasse tehnomajja. 2000. aastal muutus õpe kaheaastaseks ja koolis õppis kaks õppegruppi, õppekava nimi oli ikka infotehnoloogia. 2004. aastal lisandus rakenduskõrgharidus „Infotehnoloogia süsteemid”. Viimane rakenduskõrgharidusega rühm lõpetas 2016. aastal.”

IT oli 1999. aastal väga uus asi

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD