Menu

.      

FOTOD Kuhu viib Setomaal vägikaikavedu külarahva ja vallavõimu vahel?

  • Kirjutas Kalev Annom

Murelikud võõpsulased kogunesid 15. märtsi õhtupoolikul Võõpsu tsässona juurde, sest külarahval oma ruumid puuduvad. Volikogulased sõitsid neist mööda naaberkülla kohvi jooma ja valla asju arutama. Võõpsulased on solvunud ja õhk on elektrit täis. Mõlgutati mõtteid, et järgmised kohalikud valimised on 2021. aasta sügisel. Foto: IMRE TERMONEN

LAHKHELI > „Kas ühe impeeriumi lõpp?” küsib Arno Vares ja kirjutab: „Reedel, 15. märtsil pidi Võõpsus olema kohaliku rahva ja valla juhtkonna kohtumine, et arutada, kuidas edasi minna, aga see kohtumine jäi ära. Rahvas ootas Võõpsus külaplatsil, aga vallajuhid olid sel ajal hoopis Lüübnitsas külakeskuses.

Kohtumisel pidi arutatama seda, kas ja kuidas saaks Võõpsu aleviku inimesed ühineda Räpina vallaga pärast haldusreformi, mis viis pool Võõpsu alevikust uue Setomaa valla koosseisu. On ju suur vahe, kas ajada asju nelja kilomeetri kaugusel Räpinas või sõita selleks mitu korda pikem maa Värskasse, kus asub uue Setomaa valla keskus. Millegipärast aga Setomaa valla juhid sel teemal inimestega näost näkku kohtuda ei taha.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD