Menu

.      

Une sünnipäeval uneliiva ei pakutud

  • Kirjutas Kalev Annom

Une sünnipäeval pakuti uneliiva asemel kohvi ja kooki. Fotod: KALEV ANNOM

Märtsi keskel korraldas TÜ kliinikumi unearst Marlit Veldi kõrvakliinikus uneseminari. Kõrvakliiniku esimese korruse auditoorium oli puupüsti huvilisi täis ja Marlit Veldi emotsionaalset loengut kuulati tähelepanelikult isegi koridoris. Pärast pooletunnist esinemist tegi Marlit Veldi pausi, et auditooriumit tuulutada ning pakkus une sünnipäeva puhul kohvi ja kooki.

Uneteema jätkus ka hiljem vestlusringis ning koduteelgi.

Marlit Veldi: „Une sünnipäeva puhul kingiks teile kõigile uneliiva ja kõik olekski unega korras, kuid uni on üks väga-väga oluline ja keeruline asi inimese elus. Ei saa me hingamata ja ei saa me ka uneta. Kahjuks ei ole nii, et paneme õhtul pea padjale ja magame rahulikult hommikuni,” ütles Marlit Veldi. „Uni on kõik see, mis me päeval teeme. Und mõjutavad päevatöö, toitumine, töökeskkond, rõõm, mure … Unel on oma muster nagu EKG. Unemuster vaheldub nagu loodus, kus kevadlillede asemele tulevad suve- ja siis sügislilled, värvid. Nendest värvidest tuleb rõõmu tunda, neid märgata, jalutada, puhata. Üks korralikult ette võetud jalutuskäik päikesepaistelise ilmaga toodab unehormooni ja tagab une.”

Marlit Veldi ilmekas esinemine pani kaasa mõtlema. Ta on kaitsnud doktoritöö norskamise ja uneapnoe teemal. FOTO: KAlev Annom

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD