Menu

.      

Võrumaa Metsaühistul on 1000 liiget

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

15. märtsi seisuga ületas Võrumaa Metsaühistu oma liikmete arvult maagilise tuhande piiri. Ümmarguse numbriga liige on Vastseliina kandis metsa omav Andres Kree.

„Meie metsaomanike arv on kasvanud ühtlases joones,“ rääkis Võrumaa Metsaühistu juhatuse liige Erki Sok. „Viimastel aastatel on liikmete arv kasvanud enam-vähem saja võrra. Aktiivsemat tegevust taasalustas metsaühistu 2005. aastal ja siis oli meil aasta lõpuks 65 liiget. Viiesaja liikme piiri ületasime 2004. aasta lõpus. Tuhat liiget tuli täis siis tänavu 15. märtsil, kui Andres Kree saatis oma liitumisavalduse. Sellega oleme teine maakondlik metsaühistu, kus on juba üle tuhande liikme,“ lisas Sok. Üle tuhande liikme on ka Põlvamaa Metsaühistus.

Võrumaa Metsaühistu tuhandes liige Andres Kree ise rääkis, et tegelikult elab ta Tartumaal, kuid Võrumaal Vastseliinas on tal suvila, mille juurde kuulub ka veidi metsa. Metsaühistuga liitumine oli tema jaoks läbimõeldud otsus. „Metsaühistu tegemistega olin varasemaltki kursis, uurisin internetis ja vaatasin. Sai selgeks, et need toetuste küsimised ja istikute ostmise võimalused hakkavad tulevikus ainult läbi metsaühistu käima. See kõik mõjutaski liikmeks astumise otsuse langetamist.“

Erki Sok rääkis, et viimastel aastatel on ühistu liikmeks astuvate metsaomanike teadmised ühistegevusest järjest paremaks läinud. „Reklaami polegi vaja teha, inimesed juba teavad, mida Metsaühistu teeb ja miks ühiselt metsa majandamine on kasulik. Väga tihti on liitumise soovitajaks olnud naabrimees või mõni muu tuttav. Aga ka nõustamisel käinud metsaomanikud otsustavad tihtilugu kohe ühistu liikmeks astuda.“

Tuhandes liige saab Võrumaa Metsaühistu poolt ka kingituse – Värska Veekeskuse veepargi perepileti koos saunadega. Samuti loositakse seniste üheksasaja üheksakümne üheksa liikme vahel välja kingitus – Värska Sanatooriumi kuurortravipakett KIMMÄS TERVÜS kahele. „Kingitust valides läksid metsaühistu juhatuse liikmete mõtted metsaomanike tervise peale. Ühelt poolt on metsatöö füüsiliselt raske ja tervist kurnav. Aga suuremat tähelepanu tuleb pöörata ka metsaomanike vaimsele tervisele, mida ohustab praegu kaks tendentsi – ühelt poolt tüütavad telefonikõned „müüge oma mets meile“ ja teisalt ikka veel ühiskonnas leviv halvustav suhtumine metsameeste suhtes. Oma kingitusega tahame vähemalt ühele liikmele anda võimaluse enda tervist parandada ja mõned päevad argimuredest prii olla,“ rääkis Erki Sok.

Võrumaa Metsaühistu on Eesti üks vanemaid järjepidevalt tegutsenud metsaühistuid. 2017. aastal liitus Võrumaa Metsaühistu ka ühist Metsaühistu kaubamärki kandvate metsaühistutega.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD