Menu

.      

VIDEO JA FOTOD Nursipalu esimestel rühma lahinglaskmistel harjutati päris miinipildujatega

  • Kirjutas Heleri Lakur

Nursipalu harjutusväljaku uus väli ehk sihtmärgiala avaneb alles lagendiku juurest, mis annab võimaluse lahinglaskmisi harjutada veelgi põhjalikumalt. Lahinglaskmiste ajal liiguvad üksused sihtmärgiala ja linnaku sees. FOTOD: Aigar Nagel

Sel nädalal algasid ja järgneva nädala jooksul toimuvad Kuperjanovi jalaväepataljoni rühma lahinglaskmised, kus võetakse kasutusele nii ehtsad käsitulirelvad kui ka päris miinipildujad.

Tegemist on esimeste nii suures mahus toimuvate lahinglaskmistega Nursipalus, mis algavad varavalges ja lõpevad hilisõhtul.

FOTO: Aigar Nagel

Ehtsa laskemoonaga

„Enne reaalseid lahinglaskmisi alustatakse varavalges kuiva harjutusega ning pärast seda minnakse laskemoonaga rajale. Sisuliselt käiakse sama stsenaarium läbi kuivalt, töötatakse läbi ohutustehnilised võtted ning alles siis minnakse lahingumoonaga sooritust tegema,” selgitab kapten Karmo Kiilmann. „Tegemist on pataljoni esimeste rühmarünnaku ja lahinglaskmistega, mida toetatakse esimest korda raskete miinipildujatega,” märgib pataljoni staabiohvitser ja laskeharjutuste planeerija Kaspar Põder.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD