Menu

.      

Tark nõuandja on sinus eneses, otsi ta üles! Homse maailma tervisepäeva sõnumiks on: „Depressioon: räägime.”

  • Kirjutas Kalev Annom

Ilona Bahmatšev on Lõuna-Eesti haigla psühhiaatriaosakonna õena töötanud kaks aastat. Foto: KALEV ANNOM

Eesti kirjakeele seletussõnaraamatus on meditsiini seisukohalt depressioon meeleolusurutis, kurvameelsus, masendus, meeleoluhäire. Majanduses on see kriisijärgne faas, geograafias ja geoloogias nõgus, negatiivne reljeefivorm, alamik, meteoroloogias madalrõhuala.

Nii palju, nagu on sõna depressiooni kasutamise võimalusi erinevatel elualadel, siis veelgi rohkem on eri varjundeid sõnade meeleolusurutis, masendus, kurvameelsus jne taga. Võib väita, et kahte ühtemoodi kurvameelset inimest ei ole. Igal meeleolul on meeletu arv nüansse. Meedikute asi on püüda depressiooni diagnoosida ja ravida. Lähedaste või sõbra-sõbranna südamelähedane asi on seda märgata ning aidata suunata olukorrast üle ja mööda.

30 minutit asjatundja jutul

Lõuna-Eesti haigla psühhiaatriaosakonna õde, võrulanna Ilona Bahmatšev, kes esineb huvilistele loenguga „Depressioon. Tunded meie elust ja kuidas sellega toime tulla?”, leidis keset tööpäeva 30 minutit vastamaks Võrumaa Teataja küsimustele.

Kõigepealt uurisime, kas mitte liiga kergel käel ei tule üle huulte sõnad, et mul on depressioon.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD