Menu

.      

FOTOD Viielapseline perekond Antslas vajab heade inimeste tuge

  • Kirjutas Heleri Lakur

Pildil on perekonna kõige nooremad pojad. Vasakult Andero (5), Mairold (7) ja Karl-Osvald (2). Pildilt on puudu Kaimar (11) ja Kairo (14). Foto: AIGAR NAGEL

Paljude kitsaste tänavatega põimitud väikelinna Antsla keskuses Võrumaal elab seitsmeliikmeline perekond, kelle elutingimused ei ole tänapäeva mõistes just kiita ning hoolimata pereema Kaire ja elukaaslase Jaanuse ühistest pingutustest võtab oma elu rööbastele seadmine kõvasti rohkem aega, kui esialgu plaanitud.

Kaire (34) ja Jaanuse (43) ettevõtlikkus ja ühine arusaam tulevikust hakkab juba kaugelt silma ning hoolimata sellest, et perekond vajab hädasti tuge, ei lähe nad ise kellegi käest abi küsima, vaid proovivad ise hakkama saada. Pereema kontonumber: Kaire Orav EE242200001105411373

FOTO: Aigar Nagel

Elumuutused tulid sammhaaval

Kaire ja Jaanus kohtusid aastate eest ja soovisid elada koos oma majas, kus oleks piisavalt ruumi viiele lapsele ja endale. Mõeldud-tehtud. Oma pesa otsiti kaua ja lõpuks see ka leiti. 2017. aasta augustis kolis perekond majja, mis oli küll taskukohane ja piisavalt avar, kuid kus puudusid vesi ja pesemisvõimalused. Vett toodi tuppa kaevust ja eelmise aasta vihmavaese suve tõttu kuivas seegi tühjaks. Olukord tundus üsna lootusetu, sest elukaaslane Jaanus käis siis Soome tööle ja pereema Kaire oli kodune, sest peres kasvas siis juba ka noorim laps, praegu kaheaastane Karl-Osvald. Ühe inimese palgast ära elada tundus ilmvõimatu ja maja remontimiseks raha üle ei jäänudki.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD