Menu

.      

FOTOD Ümbruskonna talunikud tõid põllutehnika Kurenurme ülevaatusele

  • Kirjutas Kalev Annom

Heino Laan oma haruldase šassii T-16ga, mille vanust ta öelda ei osanud. Ülevaatuse käiku jälgis meeste ja masinate vahel kõigiga sõber olev suur must koer. Fotod: KALEV ANNOM

Nii nagu igal kevadel on Tartus Maamess, nii toimub kevaditi ka umbes kuu aega kestev traktorite, liikurmasinate ja nende haagiste ülevaatus.

Üleeile hommikul kogunesid Kurenurmes sealse ümbruskonna talunikud oma tehnikat Kagu Selli asjatundjatele ette näitama. Suurema osa masinatest moodustas kenasti rivistatud kuulsa Väikemetsa talu tehnika.

Armi Serv

Talunik Armi Serv, Taavi Serva vanem vend, ütles, et talv oli hea ja kui nüüd pärast lume sulamist enam suuri külmakraade ei tule, siis võib öelda, et kõik on korras.

„Möödunud aasta suvi oli põuane ja sügisel jäi kuivatis veerandi jagu hakkpuitu üle, kuid on olnud ka suvesid, kus vilja kuivatamisel tuleb veerandi jagu haket juurde teha. Eks sügisel näe, kuid ainult ilmataadile loota ei saa. Ise tuleb ka palju vaeva näha,” seletab Armi Serv ja on rõõmus, et ka noored põllumeeste tegemiste vastu huvi tunnevad. Talus on käinud uudistamas lasteaialapsed ja mõni klass ka.

Armi Serv on möödunud talvega rahul ja korraldab praegu ka ümbruskonna rahvale küttepuude tegemist, mis veetakse kohale kohalike seas juba tuttavaks saanud uunikum Volvo N86ga, millel vanust pool sajandit.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD