Menu

.      

Urvaste seltsimaja sai lõpuks keskkütte

  • Kirjutas Liana Allas

„Enam ei pea puid tassima ja ahjusid kütma,” rõõmustab Kadri Võrel. Suur puukast ootab välja viimist, sest majas annavad nüüd sooja uued radiaatorid. Fotod: LIANA ALLAS

Kaheksakümmend aastat tagasi, aastal 1939, valmis Urvastes kahekorruseline koolimaja, mille aknast oli näha Tamme-Lauri tamme.

Vahepealsetel aastakümnetel on selja taha jäetud sõja-aastad ja muutunud riigikorrad. Elugi on palju arenenud ja edasi läinud: majades on vesi ja kanalisatsioon, kõige tavalisem soojasüsteem on keskküte. Endisesse Urvaste koolimajja, praegusesse seltsimajja Kanepi-Antsla tee ääres jõudis see alles nüüd, kaheksa aastakümmet hiljem pärast maja avamist. „No lätt lämmämbäs! Urvaste seltsimaja ajaloo esimene keskküttesüsteem saab teoks tänu LEADERi toetusele, Antsla valla ja seltsimaja oma inimeste panusele ja Rapla Metalli asjalikele meestele,” postitas märtsi lõpus sotsiaalmeediasse Airi Hallik-Konnula, üks Urvaste Külade Seltsi eestvedajatest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD