Menu

.      

1. juunist jõustuv alkoholiseaduse muudatus tekitab kauplustes ebamugavusi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Võrumaa Teataja toimetusse jõudis teisipäeval kaebus Maximat külastanud kliendilt. Nimelt hommikul kauplusesse minnes oli klient häiritud, sest parasjagu toimus Võru Maxima kaupluses alkohoolsete jookide ümberpaigutamine ning peale segaduse müügisaalis oli selleks tegevuseks hõivatud ka enamik ostukorve.

Maxima Eesti teenindusjuhi Vladislava Grünthali sõnul näeb niinimetatud uutmoodi elu ette alates 1. juunist jõustuv seadusesäte, mis nõuab, et alkohoolsed joogid tuleb kaupluses paigutada teistest kaupadest eraldi. Alkohoolseid jooke ei tohi paigutada nii, et tarbija puutuks kaupluse külastamisel nendega vältimatult kokku, alkohoolsete jookide väljapanek ei tohi olla märgatavalt nähtav ülejäänud müügisaalist, välja arvatud juhul, kui nende nõuete täitmine ei ole müügisaali suuruse tõttu mõistlikult tehtav. Veel lisab Grünthal, et alkohoolsete jookide väljapanek ei tohi olla märgatavalt nähtav väljaspoolt müügikohta.

„Näiteks kõikides meie X kodukauplustes jääb alkoholiosakond samasse asukohta, kus ta on. Kodukauplustes läheb meil ka ajaliselt ümbertõstmine kõige kiiremini: õhtul võtavad kaupluse kolleegid riiulid tühjaks, koostööpartner paigaldab riiulid ümber ja päeva vältel saavad kolleegid planogrammi järgi riiulid jälle täita. Meie XX ja XXX, mis on suured poed, seal läheb ümberpaigutamiste peale pisut enam aega, kuid tegevusi viime ellu nii, et võimalikult vähe meie ostjaid ja igapäeva müügitööd segada,” selgitab teenindusjuht muudatuste tegemist Maxima kaupluste näitel.

Grünthal palub kõikide Võru klientide ees tekkinud ebamugavuse pärast vabandust ja lubab, et 17. aprilli jooksul on ümberpaigutamine lõppenud.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD