Menu

.      

FOTOD Õppimine annab inimesele kaunima varjundi kui ükskõik milline värv*

  • Kirjutas Kalev Annom

Metallitöö õppejõud Jaanis Tigas (vasakul) tutvustab Kreutzwaldi kooli õpilastele uhiuut keevitussimulaatorit. Seda jälgib ka ärikorralduse esimese kursuse õpilane Katrin Kind (punase mapiga). Foto: KALEV ANNOM

Jüripäeval, 23. aprillil vaadatakse tulevikku

Jüripäev, 23. aprill on suvepoolaasta esimene päev, mil targad talupojad vaatasid tulevikku, ennustasid viljasaaki, karjaõnne. Sel päeval palgati karjapoisse ja -tüdrukuid või võeti ette kolimine. Põhi- ja kutsekooli ning gümnaasiumi lõpetajatel on just õige aeg otsustada, kuhu minna edasi õppima.

Otsuse tegemise aeg

Meenub, kuidas mõni aeg tagasi ütles Võrumaa kutsehariduskeskuse IT-eriala juhtivõppejõud Indrek Saar, et mitu noort ühelt kursuselt lõpetasid väga edukalt kutsehariduskeskuse ja asusid koos Tartu ülikooli edasi õppima.

Samas ütles Indrek Saar murelikult, et mõnel IT-eriala kursusel lõpetavad ainult pooled alustajatest.

Need on kõnekad ja mõtlema panevad näited. Edasiõppimisel tuleb valiku tegemist väga tõsiselt võtta. Siin saavad palju kaasa rääkida lastevanemad ja kodune eeskuju.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD