Menu

.      

FOTOD Kool ei ole mängimise koht! Või siiski?

  • Kirjutas Sten Sang

4. klassi õpilane saab tegeleda inspiratsiooni pakkuva keemiaga ega pea selleks ootama 8. klassi jõudmist.

Sel sügisel plaanib Võrus uksed avada Võluvõru Demokraatlik Unistuste kool.

Üks demokraatlik kool juba tegutseb Eestis ja seda siinsamas Võrumaal Sännas Leiutajate külakooli nime all. Rõuge kooli eestvedaja Hendrik Noor usub, et hinded pole elus kõige olulisemad ning avab oma ideid haridusmaastiku edendamisest.

Lõbus ja ettevõtlik meel viib sihile. Foto Leiutajate Külakool

Terve talupojamõistus

Rõuges Sännas tegutseb Eesti esimene demokraatliku kooli põhimõtteid järgiv Leiutajate külakool. Kool alustas 2014. aastal ning praegu õpib seal kümme õpilast, õpetajaid on viis.

Peale selle kuulub kooli juurde sama ideoloogiaga lastehoid, kus käib seitse last. Ettevõtmist juhtiv Hendrik Noor tunneb, et Lõuna-Eesti ja üldises plaanis terve Eesti haridusmaastik võiks olla mitmekesisem. „Uue kooli loomisel lähtusime peamiselt sisemisest tundmusest ja talupojamõistusest. Hiljem saime teada, et Leiutajate külakooli sarnaseid koole on maailmas palju ning neid kutsutakse demokraatlikeks koolideks.” Koolijuhi sõnul oli ja on põhiliseks ideeks, et lapse elurõõm ja uudishimu maailma vastu on väärtused ja kapital, mida ei maksa hinnete vastu välja vahetada.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD