Menu

.      

FOTOD Lapsed avasid koos politseiga Võru Maksimarketis ohutusnäituse

  • Kirjutas Kadi Annom

Lasteaedade koolieelikud koos õpetajatega ning projekti eestvedaja piirkonnapolitseinik Elar Sarik ja Võrumaa arenduskeskuse heaoluspetsialist Merilyn Viin neljapäeva hommikul Maksimarketis näitust avamas. Foto: AIGAR NAGEL

Eelmisel aastal käesolevat hooaega alustanud ohutusprojekti „Tunnen, tean, oskan” üheks märgilise tähtsusega vahesündmuseks on laste omatehtud tööde ülesseadmine näituseks.

Neljapäeval kogunesid lasteaedade koolieelikud ja õpetajad koos projekti eestvedaja Elar Sariku ja Võrumaa arenduskeskuse heaoluspetsialisti Merilyn Viinaga Maksimarketisse, et üles seada näitus laste töödest.

FOTOD: Aigar Nagel

Erinäolised ja värvilised tööd võtsid kokku siiani toimunud projekti tegevused laste silmade kaudu. Tööd on pärit kõikidest projektis osalenud 21 lasteaiast.

Sõlekese lasteaia õpetaja Maia Päevalill rääkis neljapäeval näitust üles seades, et kogu ohutusprojekt on lastele väga põnev ning elevust tekitav.

FOTOD: Aigar Nagel

„Projektis räägitu on koolieelikutele küll juba mõnevõrra tuttav, kuid kordamine on alati kõige alus ja aitab olulisi teadmisi kinnistada. Kui lapsed lõpetavad lasteaiatee ja lähevad kooli, siis saavad nad iseseisvamaks ja me ei saa neid enam igal sammul kaitsta. Seetõttu on sellised teadmised olukordades toimetulemiseks ja ohtude ennetamiseks hädavajalikud,” tõdes Päevalill. „Laps õpib kõige rohkem läbi mängu ja see on ka tulemusi andnud. Plakatite kujundamisel panimegi kirja kõik selle, mis lastele endile kõige olulisem tundus ning kõige rohkem meelde jäi. Sõlekese lasteaiast on meil näitust üles panemas viis koolieelikut, kes plakati koostamisel ka kõige rohkem aktiivsust üles näitasid,” lisas Päevalill.

FOTOD: Aigar Nagel

Ohutusprojekti eestvedaja piirkonnapolitseinik Elar Sarik ütles, et Võru Maksimarketis avatava näituse kunstitööde taga on ohutusprojektis „Tunnen, tean, oskan” osalenud lasteaedade lapsed. „Näitusele eelnenud ajal jagati lastele hulk teadmisi ning korraldati õpetlikke mängulisi tegevusi, et nad teaksid, kuidas õnnetustesse sattumist vältida. Kogutud teadmised joonistasid lapsed omakorda üles ning nii sündis ka kõnealune näitus,” rääkis Sarik. Väikeste kunstnike ohutusnäitus jääb Võru Maksimarketisse 30. juunini.

FOTOD: Aigar Nagel

Ohutusprojekti „Tunnen, tean, oskan” finaaliks on 17. mail Võru spordikeskuse staadionil toimuv suur peredele mõeldud ohutuspäev, kuhu on oodatud nii kohalikud kui ka kaugemad külalised.

FOTOD: Aigar Nagel

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD