Menu

.      

Auto salongi puhastamine: miks ja kuidas mõjutab see Sinu tervist?

  • Kirjutas Heleri Lakur

Hans Juuriku sõnul jõuavad nad päevas autosid teenindada ligi 12, sest sõltuvalt autost kulub ühele aega umbes tund kuni poolteist. Kui on tegu salongipesuga, siis tuleb arvestada lisaajaga. Foto: AIGAR NAGEL

Sageli kiputakse auto välisele väljanägemisele suuremat rõhku pöörama kui sisepuhastusele ja -pesule, kuid sõiduki salongipuhtus on peaaegu et sama oluline kui mitte olulisem.

Selleks, et auto püsiks aastaid tehniliselt heas korras ja atraktiivne ning hoiaks ära suuremad kulud, tuleks ka salongipuhastust regulaarselt teha. Toimetus uuris, kui tihti tuleks sõiduvahendite salongipuhastust teha ja kuidas mõjutab auto tolmuses õhus viibimine Sinu tervist.

Salongipesu ei tohiks unustada

Peaaegu paarkümmend aastat Võrus Kreutzwaldi 55a hoovis aknatehase taga autopesulat pidanud Hans Juuriku sõnul on väga oluline vähemalt iga paari aasta tagant autole korralik sisepesu teha. „Kui me räägime salongi keemilisest puhastusest, siis tasub seda teha harvemini kui salongi tavapuhastust, aga mitte vähem kui iga paari aasta tagant,” sõnab Juurik.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD