Menu

.      

FOTOD Maatööl ei vaadata kella, vaadatakse ilma

  • Kirjutas Kalev Annom

Vanavanavana Venemaa linttraktori puhkepaik ühes Võrumaa kenas külas. Suvel seda traktorit ei märkagi.

Sadakond aastat tagasi kirjutati, et meie põllumees ei mahuta oma tööd ja tööga kogutut maa sisse mitte protsente kandma, vaid leiba, kindlat kodu ja peavarju ning vaba inimväärset elamist teenima. Päriseks ostetud talu oli unistus ja ühtlasi kohustus teha tööd, tööd ja veel kord tööd.

145 aastat tagasi peeti Vändras esimesed künnivõistlused, 143 aastat tagasi oli Otepääl esimene põllumajandusnäitus. Tartus toimuvate Maamesside populaarsus kasvab aastast aastasse. Sellel kevadel üllatas messi külastajaid üks messi naeltest.

Messi nael – Vene Kirovets sakslaste südamega

MB 428hobujõuline mootor liigutab uue põlvkonna ligi 20 tonni kaaluvat Kirovetsi 16 käiguga edasi ja kaheksa käiguga tagurpidi.

Tartus võis näha muljet avaldavat Kirovets K744-R4 Premiumi, mootoriks Mercedes-Benzi 428hobujõuline mootor. Omal ajal oli Kirovets kolhooside ja sovhooside suurim ja võimsaim masin, millele ei olnud ükski töö liialt raske, ja maanteelgi oli ta päris nobe.

MB 428hobujõuline mootor liigutab uue põlvkonna ligi 20 tonni kaaluvat Kirovetsi 16 käiguga edasi ja kaheksa käiguga tagurpidi.

Esimese uue aja Kirovetsi tõi Eestimaale perefirma GP Baltik. Firma müügijuht Kaarel Sareal ütles Võrumaa Teatajale, et näha olev masin on 139 000 euro (+ käibemaks) eest täisvarustuses sisse ostetud ja huvi selle vastu on olnud meeldivalt suur.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD