Menu

.      

FOTOD Lemmiklooma kiipimine hoiaks kokku omavalitsuse raha

  • Kirjutas Sten Sang

Võru kodutute loomade varjupaiga töötaja Elise Hartmann on suure südamega inimene, kes pakub kodu kahele koerale, kahele kassile ja kolmele tuhkrule. Hiljuti lisandus uhkesse loomaperre veel kutsikas Kuu, kes on nii elava loomuga, et proovib ka pildistamise ajal Hartmanni sülest plehku panna. Lemmiku kiipimist peavad kõik varjupaiga töötajad väga oluliseks, sest see aitab loomaomaniku ja eksinud looma taas kiiresti kokku viia. Foto: AIGAR NAGEL

Põlva valla teatel on alates juulist koerte kiipimine kohustuslik, kasside puhul jääb märgistamine soovituslikuks.

Sama põhimõte kehtib ka Võrus. Lisaks eksinud looma kiiremale koju toimetamisele aitaks kiip vähendada omavalitsuse kulutusi, sest kiibistatud looma omanik tasub ise tema püüdmise ja hooldusteenuste eest.

FOTO: Aigar Nagel

Augud registris

Võru loomade varjupaiga juhataja Relika Rehemetsa sõnul puudub neil ülevaade, kui paljud Võru linna ja valla koerad ja kassid on kiibistatud ja registrisse kantud. „Hulkuvaks loomaks peame omapäi ringi liikuvat koera või kassi, kes on märgistamata ja kelle omanikku pole võimalik tuvastada,” sõnas ta. Kohalik omavalitsus on kohustatud korraldama omanikuta loomade püüdmise ja pidamise. Vastavalt Võru linnaga sõlmitud riigihanke lepingule pakub Varjupaikade MTÜ Võru loomade varjupaik neile teenust. Koostöös kohaliku omavalitsusega toimetatakse omanikuta ringi liikuvad koerad ja kassid varjupaika. Märgistuseta loomadest tehakse pilt ja pannakse see koos vajaliku infoga varjupaiga kodulehele.

Õigus väärikale elule

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD