Menu

.      

Võru gümnaasiumi tugevaimaks lüliks on koolipere

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru gümnaasiumi direktori Karmo Kurvitsa sõnul peab iga noor oma hariduse eest ise vastutama. Näiteks tänavusele konkursile „Aasta kool 2019” saadetud video idee oli edasi anda ka olulist sõnumit, mitte ainult tutvustada oma kooli. Foto: AIGAR NAGEL

Tiitlile „Aasta kool 2019” kandideerinud ja häälte arvult vabariigis teiseks jäänud Võru gümnaasiumi võib võrrelda ettevõttega, kus igüks saab teha seda, milleks ta sinna on võetud.

Kui öeldakse, et iga ettevõte on oma juhi nägu, siis kooli direktori Karmo Kurvitsa jaoks on kooli edukuse märgiks inimesed, kes koos töötavad.

Ettevõtlik kool

„Väga paljud organisatsiooniteooriad ja põhimõtted on ettevõtlusmaailmast pärit, mis on ka koolijuhtimise puhul hästi olulised,” räägib Võru gümnaasiumi direktor Karmo Kurvits. „Minu ülesanne on olla olemas õpilastele ja õpetajatele ning luua vastav keskkond. Olen ma ju siia tööle võetud nende jaoks. Õpetajad on siia tööle võetud õpilaste pärast ja õpilased on siia tööle võetud õppimise pärast. Mulle tundub, et kui see suhe niimoodi liigub, siis kõik saavad teha seda, milleks nad siia kutsutud on,” võtab Kurvits mõtte kokku.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD