Menu

.      

Kesklinna koolis toimus teistmoodi koolipäev

  • Kirjutas Kadri Nagel

Laadalt sai osta kodukootud kraami. Suussulavad koogid, muffinid, pulgakoogid ja vahvlid kadusid lettidelt kiiresti. Foto: AIGAR NAGEL

Lastekaitsepäeval peeti Kesklinna kooli õuel heategevuslikku laata, kus terve koolipere kogus raha kooli õueala paremaks muutmiseks. Koolis on selle õppeaasta algusest pikk koolivahetund, kus lapsed saavad süüa ning pärast seda õue aega veetma minna. Selleks puhuks on juba õuealale paigaldatud välijõusaal ja slackline’i tasakaalulindid ning laadast saadud tuluga soovitakse õuesolemise aega veelgi sisukamaks ja põnevamaks muuta.

PILDIGALERII Huvijuhi Anu Koobi sõnul läks üritus väga, väga hästi korda, sest kohal oli palju rahvast ja tagasisidest on kuulda, et kõigil oli tore. „Üritusega olid kaasatud kõik põhiväärtused, mis lapsel olema peaksid ning tervesse päeva olid ühtekokku ära mahutatud kõik koolitunnid. Näiteks siltide valmistamine on kunstiõpetuse eest, müük ja arvutamine koos raha lugemisega matemaatika eest, suhtlemine ja nii edasi,” rääkis huvijuht õhinal. Algklassid osalesid laadal küpsetiste müügiga. Näiteks olid pakkumisel kiluvõileivad, pirukad, muffi nid ja vahvlid, leidus ka kosutavat morssi ning puuviljavardaid. Natuke vanemad lapsed müüsid kõiksugu lauamänge ja mänguasju, kuuendad klassid ning 7.c klass olid kauplemas oma mini-minifi rmade toodetega. Tublid õpilased olid loonud päris oma väikse fi rma. Välja oli tuldud näiteks ise tehtud loodusliku kosmeetikaga, jäätisega ja toitlustusega. Koolis on kohustuslik ka koolivorm ning ka seda sai komisjonimüügi korras sealt soetada, kellegi väikseks jäänud vest on mõnele uuele kandjale täpselt paras ja sügisel hea kapist võtta.

Lastekaitsepäeva puhul osaleti kell 11.11 lastele ühise pai tegemise kampaanias.

20 PÄEVA ENIMLOETUD