Menu

.      

Lauluisa Kreutzwaldi muuseum Kreutzwaldi tänaval saab suvel kauniks

  • Kirjutas Kalev Annom

Meelis Maidla toonitab, et ei saa looduseta, matkamiseta, maratonidel osalemiseta ja muidugi puutööta. Pildil näitab ta, kuidas on muuseumi veranda aknaklaasid fikseeritud kitiga. Aknad võetakse eest ja sõidutatakse Põlvamaale Mammastesse, et kõik eeskujulikult korda teha, värvida ning kuivada lasta. Kvaliteetne restaureerimisel kasutatav värv kuivab kuni viis päeva. Foto: KALEV ANNOM

Eeloleval suvel saab värske jume Friedrich Reinhold Kreutzwaldi memoriaalmuuseumi maja Kreutzwaldi (omaaegne Riia) tänaval. Seda teevad oma ala meistrid Kurmikust ja restaureerimismeister Meelis Maidla, OÜ Restaureerimismeister omanik.

Meelis Maidla kokkupuude puutööga pärineb soosaarel asuvast Huntsaare talust, kus elas vanaisa Abel Maidla. Suviti oli seal ka Meelis, kes tegi paate, püsse, treis ja põletas mustreid …

„Kaheksanda klassi lõpus tegin diivanilaua ja asusin õppima puidu eriala Võru tööstustehnikumis, kust suunati tööle Wermo Veriora tsehhi liinitööle. Sõjaväes olin Kaug-Idas Habarovskis, kuid sain Venemaa läbi sõita Sahhalinist Ukrainani. Sealt sain ka matkapisiku ja juhin Põlva matkaklubi,” tutvustab ennast Meelis Maidla.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD