Menu

.      

Väimela haridustemplis on tulekul kaks suurt juubelit: 20 aastat kutsekeskust ja 100 aastat haridust

  • Kirjutas Kalev Annom

Fotol paremal on näha umbes kuus aastakümmet tagasi ehitatud õpilaskodu nr 1, mis saab aasta pärast uue sisu. Vasakul on õpilaskodu nr 3, mis lammutatakse 2021. aastal ja selle asemele tuleb vabaõhu tegevusala erinevate atraktsioonidega ning ühtlasi muutuvad avaramaks ka parkimisvõimalused. Direktor Tanel Linnuse (pildil) selja taha jääb peamaja raamatukogutiib. Fotod: KALEV ANNOM

Kutsehariduskeskus (1999) = Võru põllutöökool (1920) + Võru tööstuskool (1925)

Võrumaa kutsehariduskeskuses valmistutakse uueks õppeaastaks ja võetakse vastu sisseastumisdokumente. Samal ajal ollakse ehitajate ootel, läheb lahti õpilaskodu ja peahoone ühe tiiva ümberehitamine. Värske ilme saab ka peamaja fassaad.

Vanim õpilaskodu saab kõige moodsamaks

Kutsehariduskeskuse ühiselamu nr 1 on ehitatud aastatel 1953– 1956 ja seal on praegu 37 kohta. Järgmise aasta sügisel on selles majas kohti peaaegu kaks korda rohkem, 60–70.

„Vanima õpilaskodu peasissekäigu rõdu kohal meenutavad ehituse aega sirp, vasar ja viisnurk. Neid sümboleid külalistele näidates on lihtne hinnata ehitise vanust. Uuendamise käigus saab õpilaskodu keldrisse nüüdisaegse jõusaali ja pesemisvõimalused koos saunaga. Keldrikorrusele tulevad ka ruumid pesu käitlemiseks ja triikimiseks,” tutvustab uuendamise plaane kutsehariduskeskuse direktor Tanel Linnus, lisades, et ehitaja selgub kohe-kohe.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD