Menu

.      

President Kaljulaid asub Kagu-Eesti elule hoogu sisse puhuma

  • Kirjutas Sten Sang

 

President Kersti Kaljulaid valmistub tööks Kagu-Eestis, teda viivad kohaliku eluoluga kurssi Kagu-Eesti toetusrühma liikmed. Foto: PRESIDENDI KANTSELEI

Kagu-Eesti programmi raames toimuvad siinkandis augustikuus riigiametnike välitööd ja septembris plaanib pikema aja jooksul kohapeal töötada president Kersti Kaljulaid.

Kolme aasta jooksul korraldatava programmi eelarve on 3,2 miljonit eurot ning sellega plaanitakse toetada kohaliku ettevõtluse arengut, koostöös omavalitsustega korrastada piirkonna spetsialistide eluasemeid ja kujundada piirkonna mainet.

Möll algab poolest juulist

Riigikogu liige Andrus Seeme andis teada, et seni ei ole saanud keegi avaldust või taotlust saanud esitada Kagu-Eesti programmist toetuse saamiseks. „Tänaseks ei ole rahandusministeeriumi poolt ettevalmistatav määrus allkirjastatud. Mulle teadaolevalt võiks määrus saada allkirjastatud juuli teisel nädalal. Pärast seda antakse avalikult teada, kuna ja kuidas on võimalik toetust taotleda. Huvilistel soovitan jälgida sellekohast infot.” Ta möönis, et, enamik Kagu-Eesti ettevõtjaid vajavad toetust või vähemalt võrdset kohtlemist. Seeme hinnangul ei ole riigikogu Kagu-Eesti toetusrühm teinud nimekirja ettevõtetest, kes vajavad toetust ja kindlasti ei tee ka. Toetusrühm tunnustas Kagu-Eesti arenduskeskuste eestvedajaid ja rahandusministeeriumi inimesi antud panuse eest määruse koostamisel. Praegu on toetusrühmal suur lootus, et programm rakendub sellel aastal.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD