Menu

.      

FOTOD Eesti mees õllehinnast: poes seisan riiuli ees nagu näitusel – tore on vaadata, aga osta ei jaksa!

  • Kirjutas Sten Sang

Järvamaa mees Üllar näitab lahkelt oma seekordseid oste ning kiirustab edasi diislit tankima. Lätti ikka. FOTOD: Sten Sang

Riigikogu võttis neljapäeval vastu seaduse, millega langetatakse 1. juulist õlle, siidri ja kange alkoholi aktsiisimäärasid 25 protsenti. Toimetus käis Läti piiril suures alkoholilaos kaasmaalastelt uurimas, kas meeletu hinnalangus paneb napsuturismile pidurit ja hakatakse eelistama kodumaist kaubandust.

Kus on odav kütus?

Reede lõuna ajal Valga linna piiril suure alkoholilao avarasse parklasse jõudes valgub hinge sulnis rahu – siin on soodne ja kõrval liigub kogukond, kes arvab minuga sama. Esimesena võtan rajalt maha tartlased Aire ja Raja. Naised kiidavad riigi otsust ning ei jõua omavahel kohe kokkuleppele, ehk oleksid nad eelistanud hoopis kütuseaktsiisi langemist. „Pere auto paaki mahub korraga 80 liitrit diislit ja kui me ka Lätist tangiks, oleks võit tühised kümme eurtsi. Vaatasime viimane kord hindu, meil oli 1,34 ja neil 1,24 eurot diisliliitri eest,” sõnasid daamid. Kolm korda aastas vurab pere masin lõunanaabrite hoovi ning sinna antakse tengelpungast sadakond eurot. Maitse-eelistuste hulka jääb pakis olev roosa vein ning edasi tehakse asja ka Läti aianduspoodi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD