Menu

.      

Loomapidajad rikuvad ikka ja jälle avalikes randades kehtivat korda

  • Kirjutas Heleri Lakur

Eeskirju on palju, mida koera- ja kassiomanikud järgima peavad. Näiteks tuleb loomaomanikel avalikus kohas viibimisel tagada teiste inimeste ja loomade ohutus ning vältida koera või kassi lahtipääsemist. Omanik peab tagama järelevalve oma kasvult või käitumise poolest ohtliku koera üle ning sellisel koeral peab avalikus kohas viibimisel olema suukorv peas ja jalutusrihm kaelas. Foto: AIGAR NAGEL

Kohaliku omavalitsuse kehtestatud eeskirjade järgi on kõikjal avalikus rannas keelatud koerte ja kassidega viibimine alates 1. maist kuni 1. septembrini.

Osadele loomaomanikele ei paista avaliku korra eeskirjadest kinnipidamine üldse korda minevat, sest peaaegu iga päev näeb avalikes randades lemmikloomi koos peremehega ujumas või lahtiselt ringi jooksmas.

Reeglid kehtivad kõikidele lemmikloomadele

Kümmekonna aasta jooksul on pidevalt täiendatud lemmikloomade pidamise eeskirju, nii ka Võru linnas ja maakonna valdades. Eeskiri keelab ühtmoodi iga kohaliku omavalitsuse piirkonnas koerte või kassidega avalikes randades viibida. Samamoodi on keelatud loomi ujutada avalikes supluskohtades või viibida nakkusohtliku koera või kassiga rannas. Teeme loomaomanikele taas väikese ülevaate peamistest murekohtadest ja reeglitest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD