Menu

.      

Võrumaal on vähe hooldusperesid, kuid palju lapsi, kes vajaksid hoolt ja armastust

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru sotsiaaltööosakonna lastekaitsespetsialisti Merike Aasmäe sõnul saab ka Võrumaal tuua häid näiteid hooldusperedest, kus koostöö toimib mitmepoolselt hästi. Foto: AIGAR NAGEL

„Asenduskodu” ja „hoolduspere” kui sotsiaalselt tundlike teemade mõisted võivad paljudes tekitada segadust, kuidas üht või teist terminit tänapäeval kasutada. Veel rohkem võib tekitada küsimusi, kuidas nende terminite tähendust õigesti mõista.

Aastast 2007 kasutatakse sotsiaalhoolekande seaduses termini „lastekodu” asemel ametlikult sõna „asenduskodu” ning hoolduspereks võib teisisõnu nimetada ka kasupere. Kas tegemist on endiselt paljude jaoks tabuteemadega või kasvab sotsiaalselt kaasamõtlevate inimeste hulk tasapisi, et mitte pidada paljuks ka keerulise taustaga lapsi omale päriseks kasvatada võtta, üritame alljärgnevalt vastused leida. Selle rollist ja olulistest valupunktidest räägime Võru linnavalitsuse sotsiaaltööosakonna lastekaitsespetsialisti Merike Aasmäega.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD