Menu

.      

Võru linna avaturu olukorra üle võib nuriseda, aga võib ka rahul olla. Kellel on õigus?

  • Kirjutas Heleri Lakur

Luule Jürisaar (pildil) on aastaid pidanud Võru taluturgu ning müüb juba pikemat aega krunti koos olemasoleva turuhoone ja varjualustega. Foto: AIGAR NAGEL

Paar nädalat tagasi käis Võrumaa Teataja Võrus Jüri tänava ääres tegutseval avaturul ringi, uurides hindasid ja suheldes müüjatega ning saime ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui kuulsime erinevaid lugusid sellest, mis toimub turuhoone aia taga ja selle ees. Millest siis alustada?

Kesised suhted või kesised tingimused

Esiteks oli meie üllatus suur, kui kuulsime, et Jüri tänava avaturu tingimuste üle on nurisejaid küll ja veelgi rohkem. Nii külastajate kui ka müüjate seas. Aastaid on Võru turg olnud müüjatest pungil, aga iga aastaga näib see arv muudkui kahanevat. Milles on asi? Kas müüjad on muutunud kapriissemaks, et liiguvad parema teenistuse nimel Võrust üha kaugemale ja püüavad hoopis tartlaste rahakotte kergitada või on asi hoopis selles, et turuomaniku suhted müüjatega on jahedad? Kas probleem on kahepoolne ja tegemist võib olla lootusetu olukorraga turuomaniku jaoks, ei oska kinnitada ega ümber lükata, ent näiteid saame tuua erinevaid.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD