Menu

.      

Võluvõru kooli eestvedaja: igast eitavast vastusest tuleb õppida

  • Kirjutas Sten Sang

Räpina mnt 12 kolmandal korrusel on seni kogunenud demokraatlikust koolist huvitatud vanemad ja lapsed, et vaadata üheskoos õppefilme selle uudse koolivormi kohta. Foto: AIGAR NAGEL

Sel sügisel plaanis Võrus uksed avada Võluvõru demokraatlik Unistuste Kool, kuid haridus- ja teadusministeerium tõmbas ettevõtmisele piduri peale. MTÜ Võluvõru juhatuse liige Helle Kivi ei hakka ministeeriumi otsust edasi kaebama ning lubab järgmisel aastal uuesti luba nõutama asuda.

Suhtumist seinast seina

Võrukad avaldasid uudise peale internetis kahetist arvamust, kes pidas reegliteta kooli kahtlaseks ettevõtmiseks ja kes omakorda kiitis Helle Kivit ettevõtlikkuse eest. Toetavas sõnavõtus mainitakse ära, et väikesesse erakooli saavad õppima minna lapsed, kes mingil põhjusel ei sobitu suurde kooli. Ministeeriumi käskkirjas nimetatud spetsialistide puuduse teemal leiab sõnavõtja, et tegu pole ainult erakooli murega, vaid tervet Võrumaad kimbutava põuaga. Vajadus logopeedide ja eripedagoogide järele suureneb, kuid samas pole töökoormus ühes asutuses piisavalt suur täiskoha töötundideks.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD