Menu

.      

Võrus sündinud koolisõitja sai USA ratsaspordi föderatsioonilt kõrge tunnustuse

  • Kirjutas Liana Allas

Age Luha (neiupõlvenimega Haug) kolis lapsena koos ema ja vennaga Tallinna, aga külastab Võrumaad aastas mõned korrad. Siin on tal poolõed ja kaugemaid sugulasi, samuti mõned peretuttavad. Nii Age ema kui ka isa viimne puhkepaik on Võrumaal.

Hiljuti avaldas Eesti Ratsaspordi Liit uudise, et Eesti koolisõitja sai USAs võistlemise eest kõrge tunnustuse: taseme kuld- ja hõbemedali. Kaks viimast aastat abikaasa töö tõttu Ameerika Ühendriikides viibinud Age Luha on sündinud Võrus ja siin ka esimesed eluaastad elanud.

Luha on varem edukalt võistelnud Eestis, osalenud mitu korda meistrivõistlustel. Ameerikas oli tal kaasas kaks hobust, et jätkata sporditegemist. Visadus viis sihile, enne sealt Eestisse tagasi kolimist juunis pärjati tema saavutusi medalitega. Nende kätteandmise tseremoonia toimub aastalõpubanketil Savannah’s Georgias. Medalisaajate tulemused, info ja fotod avaldatakse USDF aastaraamatus järgmise aasta veebruaris.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD