Menu

.      

Kas Võrus võiks olla kaasaegne loomade varjupaik?

  • Kirjutas Võru loomade varjupaik

Hea võroke! Mida arvad Sina? Kas Võrus võiks olla kaasaegne loomade varjupaik, kus loomad tunnevad ennast võimalikult hästi ning töötingimused võimaldavad loomade eest parimal viisil hoolt kanda? Kas Võru linn võiks võtta plaani kaasajastatud loomade varjupaiga ehituse või loodame endiselt MTÜ-de ning annetajate toele ning lepime ajutiste hädapäraste lahendustega ka edaspidi?

Praegune varjupaik toimetab päevinäinud soojakutes ja sõna otseses mõttes kütame ilma – talvel loomad külmetavad ja loomade joogivesi kaussides põrandal võib jäätuda, vaatamata sellele, et radiaatorid huugavad. Soojakute uste ette on töötajad riputanud külma ning tuule kaitseks paksud tekid, sarnaselt nagu seda tehakse Siberis. Vesi on vaid ühes soojakus, ülejäänud nelja tassivad töötajad vajaliku vee läbi vihma ning lume ämbritega. Murekohaks on vihmavett läbi laskvad katused ning iganenud elektrisüsteem. Loomade pidamistingimused ja töötajate stressitase mõjutavad otseselt loomade heaolu varjupaigas viibimise ajal.

Varjupaika külastavad inimesed erinevatel põhjustel. Tihti tullakse lihtsalt loomi vaatama ning harvad ei ole ka lasteaia- ja kooligruppide külastused. Millise sõnumi loomadesse suhtumisest edastame noortele, kes näevad, kuidas varjupaik on kokku klopsitud?

Me püüame anda endast parima, et tagada loomade heaolu, kuid see kipub olema ikka lipp-lipi, lapp-lapi peal, nii nagu meil tänu toetajatele ja annetajatele võimekust on.

Praegusest linna arengukavast võime lugeda: Elanikele on tagatud vajalikud kvaliteetsed avalikud teenused. Hulkuvate loomade püüdmine ja pidamine on avalik teenus, mida ei ole võimalik kvaliteetselt pakkuda praeguses varjupaigas. Ammu on käes aeg, kus linn võiks kasvõi koos Võrumaa valdadega õla alla panna, selja sirgu lüüa ja uhkusega öelda, et vaadake, see on meie loomade varjupaik ja üts ummamuudu liin hoolib neist, kes end ise aidata ei saa! Ka Võru maakonna arengustrateegia üheks eesmärgiks on inimeste erinevaid vajadusi arvestav ning ühiskonna sidusust ja turvatunnet kasvatav avalik ruum.

Kuni 27. augustini on võimalik teha ettepanekuid Võru linna arengukavasse 2017-2035.

Meie ettepanek Võru linna arengukava taristu ja linnaruumi programmi investeeringute ossa – VÕRRU KAASAJASTATUD LOOMADE VARJUPAIGAHOONE AASTAKS 2021. See võib olla uusehitus või leitakse linna omanduses olev hoone, millele saab anda uue funktsiooni.

Selleks, et avaldada toetust meie ettepanekule, kirjuta postituse alla kommantaaridesse TOETAN.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD