Menu

.      

Võrumaa mehed on maailma kahekümne parima laskursportlase seas

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võrumaa mehed on maailma kahekümne parima laskursportlase seas 
Heleri Lakur LASKESPORT > 22.–25. augustini Ungaris peetud maailmameistrivõistlustel Compak Sportingus, mis seisneb kombineeritud laskevõistlustel, saavutas Eesti meeskond 18 riigi arvestuses 12. koha. Meeskonda kuulusid kolm Eesti parimat laskurit: Võrumaalt pärit Mõniste jahiseltsi laskurid Tauno ja Tauri Tamm ning Läänemaalt pärit Tõnu Kirs.  Eesti parimad laskurid koos Ungaris peetud võistlustel osaleti nii individuaal- kui ka meeskondlikus arvestuses. Kõige parema punktikohaga individuaalarvestuses tuli tagasi Tauno Tamm, kes saavutas 745 võistleja sest 17. koha. „Minul on väga hästi läinud, sest kõik Eesti meistritiitlid on siiani ära võidetud. Trenni on tehtud päris palju ja maailma mõistes on konkurents sellel alal väga tihe. Kui ühe märgi mööda lased, võid kukkuda kümne koha võrra. Rajad olid hästi tehnilised ja tänu sellele, et Eestis on võistlused olnud rasked, oli ka nendel võistlustel selle võrra kergem. Tegemist on erinevate laskevõistlustega eelkõige jahimeestele, kes harjutavad ja treenivad end pidevalt,” selgitab ta Compak sportingu põhimõtteid.  Veel möödunud nädalavahetusel käisid Tauno ja Tauri Tamm Lätis peetud kahepäevasel maratonvõistlustel, kus tuldi tagasi 1. ja 3. kohaga. „Nii suurt võistlust pole varem olnud, kus tuleb kahe päeva jooksul kokku lasta 400 märki. Me nimetame seda laskemaratoniks, kus osa sihtmärkidest on lendmärkide ja ka seisvate siluettide pihta,” selgitab Tauno Tamm.  Vendade Tammede sõnul ei plaani nad vahepeal puhata, sest tegemist on nende jaoks tõsise  huvispordiga, mille jaoks treenitakse end kohalikus lasketiirus Kuutsi külas ja vajaduse korral ka teistes linnades üks kuni kaks korda nädalas.

22.–25. augustini Ungaris peetud maailmameistrivõistlustel Compak Sportingus, mis seisneb kombineeritud laskevõistlustel, saavutas Eesti meeskond 18 riigi arvestuses 12. koha. 

Meeskonda kuulusid kolm Eesti parimat laskurit: Võrumaalt pärit Mõniste jahiseltsi laskurid Tauno ja Tauri Tamm ning Läänemaalt pärit Tõnu Kirs.

Eesti parimad laskurid koos

Ungaris peetud võistlustel osaleti nii individuaal- kui ka meeskondlikus arvestuses. Kõige parema punktikohaga individuaalarvestuses tuli tagasi Tauno Tamm, kes saavutas 745 võistleja sest 17. koha.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD