Menu

.      

FOTOD Võru ja Põlva riigimajade ümber käib elav arutelu

  • Kirjutas Sten Sang

Võru riigimaja võimaliku asukohana näeb linn talle kuuluvat Tartu 25 pangahoonet (fotol vasakul) ja ka uue keskväljaku ääres olevat Seminari 1a lagunevat hoonet (fotol paremal). Riigi seisukoht on, et teenuseid koondav asutus võiks tulla Jüri 12 asuvasse Võrumaa arenguagentuuri hoonesse (fotol keskel) või Jüri 18, kus asus maanteeameti esindus. FOTOD: Aigar Nagel

PABERLEHT Valitsus toetas möödunudnädalasel istungil riigimajade ehitust täiendavalt 11 miljoni euroga. Kokku on 19 riigimaja ehitamiseks maakonnakeskustesse väljaspool Tallinnat ja Tartut planeeritud 2023. aastani 33,9 miljonit eurot. Põlvale on riik eraldanud 1,7 miljonit eurot aadressile Kesk 20 kavandatava riigimaja valmimiseks, Võrru plaanitava 1,9-miljonilise riigimaja asukoht on veel lahtine.

Erinevad lahendused arutusel

Linnavõim on arvamusel, et riik võiks kaaluda riigimaja rajamist ka mõne muu kesklinna piirkonnas paikneva, tühjalt seisva ja laguneva hoone asemele. Valikus on Maanteeameti endised ruumid (Jüri 18) koos laiendamisvõimalustega, keskväljaku ääres lagunev hoone (Seminari 1a) ja praegu linnale kuuluv pangahoone (Tartu 25). Lisaks nähakse võimaliku variandina tühjalt seisva endise politseimaja krunti ja seal paiknevaid hooneid (Fr. R. Kreutzwaldi 52), aga asukohavalikuid on veelgi. „Niimoodi aitaks riik kõige rohkem kaasa Võru linna ajaloolisse linnasüdamesse elu tagasi toomisele ja sellega antaks märkimisväärne tõuge kogu linna arengule,” kinnitas Anti Allas.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD