Menu

.      

FOTOD Üleeuroopaline keeltepäev tõi tasuta keelekursused Võrru

  • Kirjutas Heleri Lakur

FOTO: Aigar Nagel

PABERLEHT > Euroopa Nõukogu algatusel tähistatakse 26. septembril keeltepäeva juba aastast 2001, et seeläbi tähtsustada Euroopas kõneldavaid keeli ning juhtida tähelepanu keelelisele ja kultuurilisele mitmekesisusele ja propageerida keeleõpet igas eas.

Päeva raames korraldatakse Eestis juba neljandat korda keeltekohvikut, mis toob külalisõpetajad üle Eesti kokku ning mille eesmärk on tutvustada kohalikke pärandkeeli ja tekitada inimestes huvi võõrkeelte õppimise vastu. PILDIGALERII

Keeltepäeval oli sama populaarne kohaliku põliskeele laud, kus noortele õunte abil seto keelest näiteid toodi. FOTO: Aigar Nagel

Tasuta lühikursus on hea alguseks

Keeltekohvikus, mis esimest korda toimus sel aastal Võrus, oli kõigil huvilistel võimalus osaleda eri keelte tundides. 15minutilistes tasuta lühitundides oli võimalik tutvuda 20 keelega – võro keelest eksootilise hiina keeleni välja. Europe Directi koordinaatori ja keeltekohviku ühe korraldaja Aigi Youngi sõnul oli tegemist ainukordse võimalusega tutvuda oma kodukohas nii paljude keeltega.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD